“Het was knokvoetbal”

Lummen - Vierhonderd toeschouwers, een cup-sfeer naast het veld, een goed bespeelbaar veld en twee buren die nog voor de prijzen spelen. Kortom, alles was aanwezig om van de Lummense clash (3C) een mooi kijkstuk te maken. Maar zoals zo vaak in derby’s werden de hoogespannen verwachtingen niet ingelost.
In het slotkwartier van de eerste helft kwam de match eindelijk wat los met twee kansen voor beide ploegen. S. Vaes pakte zijn mannetje op de linkerflank en trapte verrassend op de buitenkant van de paal, even later ging doelman Persoons goed in de voeten van Mert.

Een beter combinerend Lummen probeerde het vanop afstand met een staalharde knal van Claes, mooi gered door Temur, en een trap van Kenis. De bezoekers begonnen het best aan de tweede helft en kwamen op voorsprong via een lucky goal.

Een schijnbaar ongevaarlijke lage vrije trap van Kenis verdween tussen een bos van benen verrassend in de verste hoek: 0-1. Linkhout had geen antwoord in petto en kreeg amper nog een kans bij elkaar gevoetbald. Lummen voetbalde in een zetel en Steven Claes dikte kort voor tijd aan tot 0-2.
Doelpuntenmaker Ron Kenis: “Ik wilde die vrije trap eigenlijk voor doel brengen, maar hij ging tot mijn eigen verbazing binnen. Een lucky goal, maar zeker niet onverdiend. Het was wel een echte pot knokvoetbal. In deze derby worden nooit schoonheidprijzen uitgedeeld”, besloot Ron Kenis.

Linkhout-trainer Pascal Vanardennen: “Van het Lummense technisch vernuft waar hun trainer zo graag over opschept, heb ik vandaag weinig gezien. De kansen die ze kregen kwamen door flaters van ons. Na de 0-1 hebben we te weinig gebracht. Over de hele lijn wint Lummen wel verdiend.”

Frederik BAETEN

LINKHOUT: Temur, Z. Vaes, Flossie, Rutten, Nowicki, Paulus, Steegmans, S. Vaes (76’ Janssen), Quintens (70’ Y. Walczak), Deprez, Mert (65’ Roosen).
LUMMEN: Persoons, Vanoppen (65’ Beutels), Vandersmissen, Johan Claes (86’ Verboven), Guyo, K. Kenis, R. Kenis, Joris Claes, Deferm, S. Claes, Vandeweyer (70’ Froyen).
Doelpunten: 52’ R. Kenis 0-1, 88’ S. Claes 0-2. Gele kaarten: Steegmans, Mert. Scheidsrechter: Cuypers. Toeschouwers: 400.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio