Lommel zeker van de play-offs

Lommel - Tongeren, Bocholt en Sasja waren al een tijdje zeker van deelname aan de play-offs. Met nog twee speeldagen te gaan hebben ook Hasselt en Lommel die zekerheid gekregen.
Initia geraakte tegen Visé niet verder dan een gelijkspel maar dit ene puntje volstond net. Omdat Eynatten verloor tegen Flémalle speelde de uitslag van de partij Lommel - Tongeren geen enkele rol meer.

Lommel nestelt zich op de vijfde plaats. Sporting Neerpelt viel tegen Sasja niet binnen de prijzen. Neerpelt kan zaterdag mits een thuiszege tegen Eynatten een ticket voor de eindronde bemachtigen. Met een 27-30-zege in Atomix stelde Bocholt zijn tweede plaats veilig.
Aalsmeer, Sasja en Volendam zijn zekerheden voor de eindronde van de BeNeliga. Hasselt en Neerpelt strijden voor de vierde en laatste plaats.

In eerste nationale won Melveren de vierpuntenwedstrijd tegen Herstal. Voor Melveren en Houthalen, dat onderuit ging tegen Eupen, is alle degradatiegevaar geweken.

Tweedeklasser Arena Hechtel beet voor de tweede keer op rij in het zand. Voor de titel komen de Limburgers niet meer in aanmerking maar ook deelname aan de eindronde komt flink op de helling te staan. Neerpelt viel tegen competitieleider Kortrijk zoals verwacht niet binnen de prijzen. Voor Sporting blijft het dus knokken tegen de degradatie.

Bij de vrouwen heeft Initia Hasselt na het gelijkspel tegen Middelkerke-Izegem zekerheid over deelname aan de play-offs. Bocholt, dat onderuit ging tegen Antwerpen heeft die nog niet. Melveren en Meeuwen boekten respectievelijk Kortrijk en Brussel een logische zege.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio