Racing Genk stunt in Tongerlo

Genk - Eerste provincialer Racing Genk tekende voor dé stunt van het weekeinde door Tongerlo te kloppen met 1-3. Meteen de eerste competitienederlaag voor Tongerlo. Genk nadert op twee puntjes en blaast het titelduel nieuw leven in.
Voor een bomvolle zaal haalde Genk in de opener het maximum uit zijn service. De Genkse setter Willem Franssen (zestien) verdeelde prima, Koninckx, Buels en Lempkens maakten af met 19-25. Ook in de tweede set heerste Genk van op de service. Tongerlo trachtte de bakens te verzetten via de inbreng van Bosmans, maar Lempkens en co gaven geen kik: 20-25.

“We wisten dat we Tongerlo pijn konden doen met onze opslag en dat lukte in de eerste twee sets”, glunderde de Genkse trainer Rob Terium.

De leiders tapten uit een ander vaatje in set drie. Bamps zocht en vond zijn middenaanvallers: 25-16. “We lieten de derde set schieten”, zei Terium. “In de vierde zetten we alles op alles.”

En die vierde werd er eentje om duimen en vingers van af te likken. Manderveld regelde het Genker achterveld, Tongerlo-setter Bamps weerde zich knap. Genk, met wissel Conings, ging uiteindelijk verdiend met de winst lopen: 23-25.

“We blijven met de voeten op de grond. We moeten echt niks”, lachte Terium. Tongerlo-coach Schoonbroodt bekeek het positief. “Vandaag speelden we zwak. Maar met veertien winstmatchen op vijftien blijven we op kop.”

Het nummer drie Lummen, met Vanesch op de opposite, haalde het in Stevoort met 1-3, maar gemakkelijk ging het niet. “Stevoort pakte de opener verdiend met 25-17”, zei Lummenaar Eddy Polus. “We herpakten ons in de tweede, maar we hadden drie setballen nodig om het met 22-25 af te maken. In de twee volgende sets moesten we telkens een achterstand goed maken: 15-10 in de derde en 12-9 in de vierde.”
Onderaan boekte SN Maaseik een belangrijke zege tegen Beverst: 3-1.

In 2A stuntte Hechtel door leider Govoc Geistingen met 3-1 te kloppen. Vooral Karel Van Asten bleek het kwelduiveltje voor Govoc.

Patent op vijfsetter
In eerste vrouwen lijkt leider Hasselt een patent te hebben op een vijfsetter. Ook tegen Alken werd het een tiebreak. “Alken won set één met 15-25”, zegt Marieke Swerts. “Pas in set twee gooide Hasselt de zenuwen van zich af: dankzij het collectief, de supporters en invalster Onkelinx won Hasselt sets twee en drie. Set vier werd een thriller: na enkele gemiste matchballen maakte de Alkense Van Lierop het knap af met een plaatsbal: 33-35. In de tiebreak toonde Hasselt zich de verdiende winnaar: na tweeënhalf uur wonnen we en we blijven ongeslagen.”

Riemst, dat Peer versloeg met 3-1, komt nu op drie puntjes. Lanaken is herboren na de inbreng van de nieuwe trainer. Sparvoc, met de 15-jarige Hoho als goede wissel, klopte Stevoort (zonder kapitein Liguori) met 3-0.
Onderaan versloeg Mavo Dilsen in een rechtstreeks duel Sint-Lambrechts-Herk met 0-3. Tongerlo kwam er niet aan te pas in Beringen, dat na vijftien matchen eindelijk nog eens won met 3-0.

Vdr

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio