“Mijn maats waren te gretig”

Halen - Voor het zevende geklasseerde Aquacare Halen staat het ultieme mirakel op de laatste reguliere speeldag in Antwerpen te gebeuren.
Halen wil absoluut eén of twee plaatsjes opschuiven naar de beste startposities voor de barrage tussen de nummers vijf tot acht. Maar vooruitgang in die richting zat er tegen een knap draaiend Lennik niet in. “Ach, het liep vanavond bij ons van geen meter”, pruilde middenman Hans Goverde. “We wilden het allemaal te goed doen. Zo liep iedereen elkaar voor de voeten."

Mannen eredivisie
Halen 1 - Lennik 3
Het werd dus balen voor Halen. Claes en Dornelas vlogen er hard in: ze beukten 16-23 op de tabellen in de eerste set. Set-up Van Gendt sloeg een ace bij 15-23, Delanghe rondde af. Goverde: “We hadden zo goed getraind. Jammer, dat Lennik een kleine streep trok door onze dromen.” Ook hoofdaanvaller Davy Vaes kon niet lachen. “Ik wachtte in de eerst set bijna tien minuten op mijn eerste bal. Ik begrijp er niks van.”

Wout Gielens werd verrast door de tactische aanpak van de Pajotten. “Ik zag ze op video. Je kon er donder op zeggen, wat spelverdeler Van Gendt ging doen. Maar hij speelde veel minder vaak achteruit dan op de beelden. En we verkrampten zelf te snel. Slechte recepties, problemen aan de pass en in de aanval; ja, het ene probleem werkt het andere in de hand hé. Als in een kettingreactie. Snel vergeten, deze match, dat is de enige aanpak. Anders praat je jezelf de grond in. We moeten voor plaats vijf of zes winnen in Antwerpen.”

Verhees en Poelman
De tweede set had Halen nochtans aan het dromen gebracht. Met Koekelkoren voor Kruyner aan de verdeling. “Na 1-5 en 14-18 kwamen we fors terug. Door een opslagreeks van Vaes”, aldus Koekelkoren. “De zesde setbal was eindelijk raak voor 30-28. Dankzij enkele flitsen in blok en verdediging zie je toch, dat Halen een topteam als Lennik wel kan aftroeven. Maar na 1-1 geraakte ons treintje van de rails.”

Kleine rammeling
Dat vond ook Pieter Verhees. De jonge Peltenaar hees zich met teddybeer Poelman, die zachte reus van 2m11, in de spotlights over 14-21 in de derde set. En daarna langs 12-19 in de slotfase. “Mijn maat Arne blokte via 14-21 iedereen en alles naar huis.” Coach Sacha Koulberg: “Ik tel 19 blocks, dat zijn er machtig veel. We hadden Antwerpen een rammeling gegeven. Set drie en vier hier vandaag, is precies van hetzelfde, als je het mij vraagt.” Ook Frederik Delanghe glunderde: “We hebben Tom Van Walle naar de bank gedwongen. En daarna hun midden lamgelegd. Goed zo, we zijn erbij in de play-offs.” Dirk Luyten geeft niet op: “De Halense ploeg verdient ook zijn stek bij de top zes. Ons doel is duidelijk: Antwerpen moèt voor de bijl.”

Leo PEETERS

Setstanden: 18-25 (21’), 30-28 (30’), 14-25 (21’), 19-25 (24’).
Halen: Kruyner, Goverde 4, Gielens 3, Polgar 14, Vaes 23, Van Walle 3. Libero: Blairon. Kwamen in: De Séjournet, Bruyndonckx 2, Luyten 7, Koekelkoren 3.
Lennik: Verhees 10, Van Gendt 5, Delanghe 8, Dornelas 21, Poelman 13, Claes 26. Libero: Van Renterghem. Kwam in: Janusek 1.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio