Vijfde titel op rij voor Anja Peeters

Alken - Op de zware en zompige Alkense grond heeft Anja Peeters zaterdag voor de vijfde keer op rij de Limburgse crosstitel bij de seniores behaald. De veterane uit Lummen, die er in april 40 wordt, had halfweg haar schaapjes op het droge.
Manuela Soccol beet zich wel een tijd vast in het tempo dat Peeters oplegde, maar de Genkse had vlug begrepen dat Peeters te sterk was.

“Het ging inderdaad vlot”, vertelde Anja Peeters. “Ik had de voorbije weken wat last van mijn rug, maar vorig weekend in Ekeren had ik het gevoel te vliegen. Het BK in Oostende wordt het volgende doel. Beter doen dan de 11de plaats van vorig jaar zal moeilijk worden, het BK zal immers veel beter bezet zijn dan in 2008.”

Rachel Enkels, die pas vorig najaar bij Looise aansloot, groeide uit tot de revelatie van de Limburgse kampioenschappen. De 34-jarige echtgenote van ex-atleet David Blockx hield Patricia Goossens van het brons.
De titelstrijd bij de juniores werd een thriller. Eerstejaars Marianne Ghoos trok eerst in de aanval met vreemde-eend-in-de-bijt Linsy Prévot - een Waalse die niet voor de uitslag in aanmerking kwam -, maar zag titelverdedigster Stefanie Veltjen naderen. Toen Ghoos ten val kwam leek het goud opnieuw naar Veltjen te gaan. Maar ondanks een wonde aan de knie en met een ultieme inspanning trok de atlete uit Ham het laken alsnog naar zich toe. Bij de masters ging Margot Swinnen Annie Munten en Olga Moonen vooraf.

JaSt

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio