Leyssens met de belangrijke treffer

Neerpelt - In een eerste helft die arm was aan kansen, zag bezoeker Leyssens op het kwartier een opening. Via de vingertoppen van keeper Bergmans en de paal vond zijn schuiver de weg naar de touwen: 0-1.

Volgend hoogtepunt situeerde zich omstreeks het half uur. Bergmans had geen verhaal tegen een verre loeier van Ulenaers, maar ditmaal sloeg het leer te pletter op de paal.

Tijdens de rust voerde Neerpelt-trainer Vangompel noodgedwongen drie vervangingen door. Uitblinker Gerritsen bood achtereenvolgens Habraken en Belmans de gelijkmaker aan. Maar de eerste zag zijn inzet via de schoentip van keeper Vincent net naast gaan en Belmans schoot voorlangs. Vermits Leopoldsburg aan de overzijde knoeide met de counterkansen, bleef het spannend tot aan het eindsignaal. En toen was voor ESK de verdiende periodetitel een feit.

PiDi
NEERPELT: Bergmans, Cuyvers, Henkens, Plessers, Duisters (46’ Vangerven), Rutar, Devos (46’ Habraken), Rutten, Smolders (46’ Van Daal), Gerritsen, Belmans.
LEOPOLDSBURG: Vincent, Vreven, Somers, Hagelsteens (39’ Teker), Philipsen, Akyil (87’ Gueroui), Aerts, Leyssens, Rolvink (80’ Kennis), Morren, Ulenaers.
Doelpunt: 16’ Leyssens 0-1. Gele kaarten: Devos, Somers, Ulenaers. Scheidsrechter: Robeyn. Toeschouwers: 400.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio