ESK pakt tweede periodetitel

Neerpelt - Vuurwerk en schuimende champagne na afloop, uitgelaten spelers die zingend de polonaise liepen, blije bestuursleden zoals good old Julien Vandermeer, die ingetogen genietend toekeek. Kortom, het was gisteren erg leuk om deel uit te maken van de grote ESK-familie.
Leopoldsburg had in Neerpelt genoeg aan een doelpunt van Jan Leyssens om de tweede periodetitel binnen te rijven.
“Ons eerste doel was het behoud en nu staan we hier als periodekampioen”, straalde trainer Geert Persoons. “Na een 7-1-verlies bij Patro hebben we even heel diep gezeten. Een week later verloren we nog nipt van Geel Meerhout, maar dan begon de steile opmars. Negen matchen zonder nederlaag en een totaal van 23 punten op 27. Heel knap wat de jongens gepresteerd hebben. We misten hier nog wel de ervaring om Neerpelt in een vroeger stadium uit te tellen, maar dat vergeef ik de jongens graag. Het komt ons goed uit dat we volgende week vrij zijn. De wedstrijd tegen Seraing valt weg. Nu is er even tijd om de druk van de ketel te laten en daarna kunnen we met nieuwe energie aan het laatste competitieluik beginnen.”

Ook dolblij was Jan Leyssens, de auteur van het enige doelpunt: “Dit was pas mijn tweede treffer, maar wel een belangrijke”, lachte hij. De 20-jarige Koerselnaar ontpopt zich dit seizoen bij ESK tot een verdienstelijk bijtertje op het middenveld, gezegend met een goede traptechniek. “Bij Racing Genk en KVSK United heb ik een prima jeugdopleiding gehad en daar hoop ik nu de vruchten van te plukken. Ik ben zo blij dat we de periodetitel konden pakken. Hier hebben we als groep zo hard voor gewerkt.”

Stijn Vreven keek vanuit de kleedkamer geamuseerd naar het feestgedruis, maar hij stortte er zich niet in. “Wat een troef voor ons”, fluisterde Vandermeer. “Organisatorisch is hij een crack en hij heeft ook een schitterende mentaliteit.”
De verliezende coach Rony Vangompel benadrukte nog eens wat hij al lang wist. “Vorige week behaalden we een prima resultaat in Lille, maar om in vierde klasse te overleven, moeten we elke week het beste van onszelf blijven geven.”

Piet DINGENS

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio