Opgrimbie op de been tegen industriegebied Nieuwe Bunders

Print

Opgrimbie op de been tegen industriegebied Nieuwe Bunders

Maasmechelen - Zo’n 200 mensen van Opgrimbie hebben een ‘educatieve wandeling’ gemaakt door het gebied Nieuwe Bunders, waar het gemeentebestuur binnen de twee jaar een nieuw industriepark van 150 hectare wil aanleggen.

Voor de inwoners van Opgrimbie betekent de komst van die nieuwe industrie gelegen tussen de Rijksweg, Kerkstraat, Heirstraat en snelweg een aanslag op de leefbaarheid in hun dorp. “Wij stellen ons vragen bij de verkeersafwikkeling en de afwatering in het gebied”, zegt Maurice Donders.

“Wij willen politiek Maasmechelen op hun verantwoordelijkheid wijzen. Het structuurplan is al goedgekeurd maar via het MER en later het PRUP willen we nog iets forceren. Bovendien zouden wij het appreciëren als wij door het gemeentebestuur als gesprekspartner zouden worden aangezien”, aldus Donders.

Enquête

Het actiecomité verspreidt ook een enquête onder de inwoners waarin hun mening wordt gevraagd over een kleiner industriegebied (50-80 ha), de verkeersafwikkeling, de herinrichting van Weijerplein en Rijksweg en de herbestemming van de vroegere jongensschool.

JTh


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio