Hotelserie VTM in Tongers hotel Eburon

Hotelserie VTM in Tongers hotel Eburon

Hotelserie VTM in Tongers hotel Eburon

Tongeren - Het staat nu definitief vast dat de nieuwe VTM-serie ‘Dag en Nacht’ binnenkort gedraaid wordt in het Tongerse hotel Eburon. De opnames van de 13 afleveringen starten eind april. Het voorbije weekend kwam een delegatie langs om de locatie te verkennen.

“We hebben de scenaristen en de producer twee dagen op sleeptouw genomen”, vertelt directeur voor toerisme René Jans. “Naast het hotel hebben we hen ook de mooiste plekjes van het stadscentrum en de wijde omgeving getoond. Ze zijn in elk geval wild enthousiast. De eerste draaiweek zou op 27 april van start gaan. Voor de rest wordt er gewacht tot na de Kroningsfeesten (juli). Of de serie dit najaar al op het scherm te zien zal zijn, is nog niet helemaal duidelijk. Het is in elk geval een ideale promotie voor Tongeren.”

Het viersterrenhotel Eburon in het voormalige oud-hospitaal opende op 19 juli de deuren. Eyeworks vraagt 500.000 euro steun om de serie te draaien. De provincie staat in voor de helft, de rest wordt geleverd door stad (100.000 euro) en de hotelgroep.


DiRo

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio