Veertiende inbraak in Limburgse apotheek

Veertiende inbraak in Limburgse apotheek

Veertiende inbraak in Limburgse apotheek

Tongeren - In de nacht van vrijdag op zaterdag is een inbraak gepleegd bij apotheker Jacky Delnat op de Bilzersteenweg in Riksingen. De daders gooiden een steen door een raam van de apotheek en gingen aan de haal met de kassa. Het is de veertiende inbraak in een Limburgse apotheek dit jaar.

“Ik denk dat ze rond 4 uur hier zijn geweest”, zegt apotheker Delnat. “Toen schrok ik wakker maar ik heb er verder geen aandacht aan geschonken. Misschien wel een geluk want wat moet je doen als je ze bezig ziet? Het alarm was ook niet in werking getreden. Ze hebben het glas met een steen ingegooid en zijn vermoedelijk naar de geldlade gekropen want het veiligheidsoog heeft niets geregistreerd. Ik heb alvast om een controle van de alarminstallatie gevraagd.”

Steen
Het glas werd zaterdag snel vervangen, de apotheker moest een nieuwe kassa bestellen. Vermoedelijk zijn de daders dezelfde mannen die een week eerder, in de nacht van vrijdag 23 op zaterdag 24 januari, twee inbraken hebben gepleegd in apotheken in Beringen. Ook hier gooiden ze telkens een steen door de etalage. In de apotheek op de Koolmijnlaan wisten ze niets buit te maken, bij de apotheker in Koersel-Dorp gingen ze aan de haal met de geldlade.

Stoeptegel
De teller van het aantal inbraken in apotheken dit jaar is al opgelopen tot 14. Begin januari werden liefst 7 inbraken in één nacht gepleegd. Dat was het geval in Opglabbeek, in Kozen bij Nieuwerkerken, drie in Maaseik, één in Kinrooi en één in Zonhoven. Volgens getuigen gaat het altijd om drie jongemannen die met een baksteen, een klinker of stoeptegel door het glas van de apotheek gooien en de kassa of de inhoud ervan meegraaien.

NV

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio