'Jeff Hoeyberghs' welnesskliniek is net een slagerij"

Het populaire Nederlandse consumentenprogramma 'Das je goed recht' heeft de Welness Kliniek van Jeff Hoeyberghs in Genk met de grond gelijk gemaakt.

ksleurs

"De Kliniek is gekend om zijn vele mislukte borstvergrotingen en onprofessionele behandelingen", zei presentator John van den Heuvel.

Hoeyberghs zelf doet de uitspraken in het programma af als een lastercampagne.

Nieuwe borsten in sneltempo

Eén van de getuigen in het programma was Ans van der Bilt uit Vlaardingen. Zij liet zich op 12 oktober 2007 opereren in de Welness Kliniek. "De chirurg was mij vergeten en kwam dus veel te laat voor de operatie. Het was duidelijk dat het snel moest gaan. Het was net alsof ik in een slagerij beland was waar de ene achter de andere in sneltempo nieuwe borsten kreeg. Geen fijn gevoel."

"Bloed door mijn kleren"

"Enkele dagen later voelde ik een luchtbel in mijn rechterborst. Maar ze zeiden dat dit normaal was en dat ik het gewoon moest masseren. Ik heb me suf gemasseerd, maar mijn borst bleef hard. Uiteindelijk moest ik dan toch een tweede keer onder het mes, maar het werd alleen maar erger. Toen ik na mijn operatie naar huis reed, drupte het bloed door mijn kleren. Ook dat was normaal volgens de Kliniek. Ik moest het maar koelen met ijs."

Brood kopen

Ook Jeannie Haenen deed haar beklag. "Ik kreeg in de Kliniek twee verschillende protheses en dus waren mijn borsten niet even groot. Dat wilde ik helemaal niet", zegt Jeannie. "Het enige wat de dokter kon zeggen was: 'Alle borsten zijn verschillend, meisje'. Hij deed alsof ik bij hem een brood was komen kopen."

Gek wijf

Toen een productiemedewerkster van het programma Hoeyberghs opbelde voor een reactie, zette die een scheldtirade in. "Ik heb geen tijd voor dit gelul en gezeik, gek wijf! Als je Holland wil bedriegen met dit gezever, doe je dat maar."

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio