Ook Egypte en Zuid-Korea willen WK 2018 organiseren

Print

Ook Egypte en Zuid-Korea willen WK 2018 organiseren

Steeds meer landen dingen mee naar de organisatie van de WK's in 2018 en 2022. Naast de kandidatuur van België en Nederland zijn er nog een resem andere kandidaturen binnengekomen bij de Fifa. Intussen lijkt de kandidatuur van België en Nederland lang niet zo kansloos te zijn als eerder werd gevreesd.

Egypte en Zuid-Korea zijn de laatste landen die officieel bekend hebben gemaakt dat ze het grote voetbalevenement willen organiseren. Eerder hadden de Verenigde Staten, Japan, Indonesië, Qatar, Australië, Engeland, Rusland, Mexico, België/Nederland, Portugal/Spanje en China de wereldvoetbalbond Fifa meegedeeld dat ze het WK 2018 wel op hun grondgebied willen laten doorgaan.

Geen doodgeboren kind

Vorige week leek de kandidatuur van België en Nederland een doodgeboren kind zou zijn, nadat Fifabaas Sepp Blatter had gemeld dat duokandidaturen het niet zouden redden. Maandag nuanceerde Fifa-woordvoerder Nicolas Maingot de woorden van de voorzitter door te zeggen dat grote landen zich beter niet samen kandidaat stellen (Spanje en Portugal), maar dat dat niet geldt voor kleine landen als Nederland en België.

De definitieve beslissing over de organisatie van het WK 2018 valt in december 2010. De landen die dan uit de boot vallen zijn dan meteen kandidaat voor het WK 2022.