Viert Kinrooi Carnaval?

De pronkzittingen zijn al eventjes bezig, de prinsen en prinsessen zijn stilaan verkozen: nog eventjes en de carnavalsgekte barst weer echt helemaal los.

ksleurs

Op deze pagina’s vindt u een overzicht van de grootste carnavalsevenementen in uw gemeente. Wie zijn de carnavalsverenigingen, wanneer organiseren ze een stoet? Kortom: wanneer mag u de zotskap bovenhalen?

Kinrooi telt 5 verenigingen. De Ertesjieters Kessenich telt 40 leden. Op 7 februari wordt in sporthal De Dom de prins bekend gemaakt.

Op 1 maart om 14.11 uur trekt de optocht door Kessenich.

Op Verloren Maandag 23 februari vanaf 10 uur trekt de rommelpot van deur tot deur. De Gaaplepels Molenbeersel tellen 70 leden. Op Verloren Maandag (23 februari) trekt om 14.11 hun stoet door Molenbeersel.

Bram I en Eline I zijn de jeugdprinsen, Gilbert I seniorenprins. Op 31 januari wordt de prins verkozen. Op zondag 8 februari om 13.11 uur heeft in zaal Molendorp de prinsenreceptie plaats. Op zaterdag 21 februari is er om 20 uur een prinsenbal in zaal Willenhof.

Op dinsdag 24 februari om 22.30 uur wordt de prins ritueel begraven. De Rabbedabbers Kinrooi zijn met 27. Prins Danny II en Prinsens Evelyne I zwaaien de scepter. Jeugdprinsen zijn Seppe I en Lotte I.

Op zondag 22 februari trekt hun stoet uit. De Rappetappers Kinrooi zijn met 16, de Zweisökskes Ophoven met 50.

Jasper I en Yenthe I zijn het prinsenpaar. Hun optocht trekt door Ophoven op zaterdag 21 februari om 14.11 uur.

Ben jij lid van een Carnavalsvereniging of gewoon gek van Carnaval en kun je ons straffe verhalen of leuke anekdotes vertellen? Stuur dan je verhaal naar burgerjournalistiek@hbvl.be!
Het kan gaan over samenkomsten, aankondigingen van fuiven en feestjes, voorbereidingen van de stoet, het maken van een Carnavalswagen...
Alle leuke verhalen en foto's zijn welkom en verschijnen op jouw gemeentepagina op hbvl.be!

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio