Eerste slachtoffertje Dendermonde in stilte begraven

Vandaag is het precies één week geleden dat Kim De Gelder toesloeg in het kinderdagverblijf Fabeltjesland in Sint-Gillis bij Dendermonde. Vrijdagmorgen is in Sint-Niklaas één van de slachtoffers van de steekpartij begraven. Aan de kinderdagverblijven in Vlaanderen zijn vandaag witte linten te zien.

ikerremans

De uitvaartplechtigheid van de kleine Korneel was alleen bestemd voor een intieme kring en verliep in alle sereniteit. Journalisten zouden zich volgens de politie aan de afspraak hebben gehouden.

Solidariteit

De burgemeester van Sint-Niklaas, Freddy Willockx (sp.a), had iedereen die geen uitnodiging had verboden om het crematorium binnen te komen.

De kinderdagverblijven in heel Vlaanderen hebben vandaag witte linten buitenhangen, uit solidariteit met de slachtoffers.

Veilig

"De kinderdagverblijven voelen toch een verbondenheid met de mensen in Dendermonde, en met wat die hebben moeten doorstaan", zegt Leen Du Bois van Kind en Gezin. "Door de witte linten, de witte kleur, willen ze uitdrukken dat ze hopen en werken aan een veilige kinderomgeving."

Naast de kleine Korneel vermoordde De Gelder ook een andere baby en een 54-jarige verzorgster. Zij worden morgen begraven, eveneens in intieme kring.