Evangelische kerk koopt pand in Lommel

Christelijk Centrum Rehoboth heeft afgelopen woensdag een pand aan de Saskesdreef 10 te Lommel-Kolonie aangekocht om er kerkdiensten te houden.

ksleurs

Het Nederlands Kerkgenootschap huurde het pand al geruime tijd.

Evangelische kerk

De Kempische Volle Evangelie Gemeente Rehoboth, die sinds hun vijfentwintigjarig jubileum vorig jaar verdergaat onder de naam Christelijk Centrum Rehoboth, is destijds opgericht in het Nederlandse Eersel. Na eerst jarenlang diensten te hebben georganiseerd in diverse dorpshuizen in de regio, waaronder ‘het Zand’ en ‘de Kom’ in Lommel, vonden zij in 2003 de locatie aan de Saskesdreef. Na vijf jaar het pand te hebben gehuurd, hebben ze het nu kunnen aankopen.

Op de vraag wat deze kerk anders maakt dan bijvoorbeeld de Katholieke Kerk, antwoordt pastor Cees Laurey: “We geloven allemaal dat Jezus de Zoon van God is en dat Hij voor de vergeving van onze fouten en het wegnemen van onze ziektes aan het kruis is gestorven. En dat Hij daarna weer is opgestaan uit de dood. Het verschil zit hem meer in de beleving. In de manier waarop wij in het dagelijks leven omgaan met het geloof.”

“Elke zondag komen we met ongeveer honderd volwassenen en veertig kinderen samen. Er zijn ook vaak mensen die gewoon eens een kijkje komen nemen. Onder begeleiding van een professionele band en koor zingen we voor God”, aldus pastor Laurey.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio