"Kim De Gelder werd niet op afstand verhoord"

Kim De Gelder werd donderdagavond dan toch niet vanop afstand verhoord in het gerechtsgebouw van Brugge door de onderzoeksrechter in Dendermonde. De commerciële omroep VTM zei donderdag van wel. Dat gebeurde volgens hen om oproer te vermijden. Het parket tikt VTM nu op de vingers.

kscherpenberg

De Gelder werd donderdag naar het gerechtsgebouw in Brugge gebracht voor een verhoor. Het ging zogezegd om een videoverhoor, want de onderzoeksrechter zat naar verluidt in Dendermonde. Dinsdag verscheen de 20-jarige man nog voor de raadkamer en dat zorgde voor heel wat commotie. De onderzoeksrechter wilde dat donderdag vermijden volgens VTM.

Geheim onderzoek

"Ik wens uitdrukkelijk te melden dat de berichtgeving in het vtm-nieuws als zou de verdachte van op afstand in Brugge zijn verhoord geweest door de onderzoeksrechter in Dendermonde, volstrekt onjuist is", laat parketwoordvoerder Antoon Schotsaert nu weten. Veel meer liet hij niet los, wel hamerde hij nog eens op het geheim van het onderzoek en dat het parket niet mag communcieren over het psychiatrisch onderzoek van de verdachte en de resultaten van de tiplijn.

Onverschillig

De Gelder zou zich nog steeds onverschillig en gevoelloos gedragen. Er wordt ook nog steeds gevreesd dat hij zelfmoord zal plegen. "We zitten met twee mensen naast hem. Als hij een beweging maakt of als hij naar het toilet wil, dan komt er nog een derde bij", zei één van zijn bewakers aan VTM.

Kim De Gelder richtte vorige week het bloedbad aan in kinderdagverblijf Fabeltjesland in Dendermonde en wordt ook verdacht van de moord op een vrouw uit Vrasene.

Lees hier beneden de volledige reactie van parketwoordvoerder Antoon Schotsaert:

Geachte,

Hierbij wens ik uitdrukkelijk te melden dat de berichtgeving in het VTM-nieuws van gisterenavond - berichtgeving dewelke vandaag overigens zonder veel moeite werd overgenomen door de schrijvende pers - als zou de verdachte vanop afstand in Brugge zijn verhoord geweest door de onderzoeksrechter in Dendermonde VOLSTREKT ONJUIST is.

Ik wens hier nog aan toe te voegen dat het volkomen zinloos is om het parket verder te vragen commentaar / reacties te geven op deze en andere (foutieve) berichtgeving. Gelieve U hiervoor met al uw vragen te richten tot de collega-journalist(en) in kwestie.

Ook met betrekking tot de wederkerende vragen in verband met het psychiatrisch onderzoek van verdachte enerzijds en de resultaten van de 'tiplijn' anderzijds wordt NIET gecommuniceerd. Dit mede gelet op het geheim van het onderzoek.

Zo er mededelingen dienen te worden gedaan, zal dit spontaan gebeuren.

Gelieve dit te respecteren.

Antoon Schotsaert

persmagistraat

Meer over Kim De Gelder