Dronken buschauffeur ontslagen na aanrijden tiener

Ivo Cars uit Haacht heeft een van zijn buschauffeurs op staande voet ontslagen. Patrick J. reed donderdagavond in dronken toestand op de Jubellaan in Mechelen een 12-jarige fietser uit Elewijt (Zemst) aan. De jongen raakte zwaargewond.

wverhaert

De chauffeur vervoerde op dat moment ook meer dan dertig leerlingen van het Sint-Janshof en De Sprankel, scholen voor buitengewoon onderwijs in Mechelen.

De school reageert geschokt: “Ik sta 32 jaar in het onderwijs. Dit heb ik nog nooit meegemaakt”, zegt directeur Luc Van Thillo van het Sint-Janshof. Op de school hadden ze nooit gemerkt dat de man onder invloed reed. “Maar wij vinden het positief dat het busbedrijf onmiddellijk een gepaste maatregel heeft genomen.”

Rijbewijs ingetrokken

Het Mechelse parket heeft het rijbewijs van de man voor vijftien dagen ingetrokken. Slachtoffer Sander V.G. ligt met ernstige verwondingen in het UZ Gasthuisberg in Leuven. Toen hij van het zebrapad werd gemaaid, fietste hij van school naar huis. De tiener zit sinds september in het eerste middelbaar van het Berthoutinstituut-Klein Seminarie (BIM-Sem) in Mechelen. Ook daar is de directie aangeslagen.

SVH

Foto: VTM