Ref geeft zichzelf slecht rapport voor afgekeurde goal Lierse

Scheidsrechter Luc Wouters, die woensdag een geldig doelpunt van Lierse afkeurde in de beker tegen RC Mechelen, geeft vandaag grif toe dat hij een fout maakte. ”Ik voel me zoals een speler die een strafschop heeft gemist.”

wverhaert

Bij Lierse schreeuwde trainer Herman Helleputte moord en brand toen ref Luc Wouters in blessuretijd een doelpunt van Jurgen Cavens afkeurde, omdat er buitenspel aan voorafgegaan zou zijn. “Maar dat was natuurlijk niet zo, want de bal kwam van de tegenstander”, geeft Wouters nu toe.

Te impulsief

“Ik besef dat ik een fout gemaakt heb, die niet mag gemaakt worden op dit niveau. Hoe het toch zover is kunnen komen? Ik ging verder op het signaal van mijn grensrechter, maar ik neem natuurlijk wel de eindbeslissing en ging dus eveneens in de fout."

"Ik floot te impulsief, ik had beter even gewacht en nagedacht. Dat deze fase in blessuretijd gebeurt en er een doelpunt uit voorkomt, maakt het zo erg want ik besef ook dat een doelpunt op verplaatsing een wereld van verschil is in de beker.”

Burgemeester

Wouters beleefde geen prettige dag gisteren. “Na de match voelde ik me slecht en een aangename nacht is het evenmin geworden. Ik ben momenteel niet de leukste gesprekspartner voor de mensen rondom mij.”

Wouters, tevens burgemeester van Lummen, stapt niet lichtjes over zijn misser heen. “Dat kan ook niet. Het is menselijk dat zoiets je raakt. Ik heb hetzelfde gevoel als een speler die een strafschop gemist heeft.”

Grensrechter

Scheidsrechtersbaas Robert Jeurissen kijkt ook naar de grensrechter. “Luc Wouters ging in de fout maar vooral de assistent beging een zware vergissing. Alleen had de ref niet blindelings op de grensrechter mogen vertrouwen, want hij stond ook goed geplaatst.”