Ku Klux Klan lokt massaal leden sinds eedaflegging Obama

De bekende racistische organisatie Ku Klux Klan (KKK) heeft zijn ledenaantal fel zien aandikken sinds Barack Obama de eed aflegde als nieuwe president van de Verenigde Staten. Ze lieten alvast weten die 'zwarte' in Washington te krijgen.

kscherpenberg

"De huidige financiële crisis en de politieke verandering in Amerika doen het lidmaatschap van de KKK weer boomen, voor het eerst sinds tientallen jaren", aldus voormalig lid Johnny Lee Clary. "Dit is ernstig. Zo ernstig dat de FBI er alles aan doet om dit te controleren omdat de klan rechtstreekse bedreigingen heeft geuit aan het adres van Barack Obama.

Nieuw-Zeeland

"De KKK heeft mij een mail gestuurd om te melden dat Obama het beste was dat hen kon overkomen. De KKK had nooit eerder zoveel leden als vandaag. Zelfs toen Obama het nog opnam tegen Hillary Clinton, liet de klan via YouTube al verstaan dat ze Obama wel zouden krijgen."

Clary, tegenwoordig een dominee en bestrijder van de KKK, weet dat de organisatie ook niet langer mikt op de Amerikanen. Ze zouden nu ook leden aan het ronselen zijn in Nieuw-Zeeland. "Ze mikken daarbij op jongeren uit de minder gegoede milieus, de armen en verstotenen van de maatschappij."

In Alabama zakten onlangs 300 mensen af naar een bijkomst van de KKK. Dat was een record voor de organisatie.

Meer over Barack Obama