Dahmane tekent vandaag voor Club Brugge

Mohamed Dahmane wordt de nieuwe aanvaller van Club Brugge. De Frans-Algerijnse spits van Bergen tekent vandaag in Brugge een contract tot juni 2011 plus twee jaar optie. Club bereikte al eerder op de week een akkoord met de linksvoetige spits.

kscherpenberg

Bergen en Club kwamen gisteren tot een overeenkomst, ondanks een lopend contract van Dahmane tot 2011 in Bergen. Bij de Henegouwse club zijn ze hun woelwater wegens ”onhandelbaar” liever kwijt dan rijk. Bovendien vangt Bergen van Club een bedrag van 500.000 euro voor zijn enfant terrible. Bergen is trouwens niet de eerste club waar ze liever de hielen zien van de 26-jarige spits. Dahmane werd in 2008 door RC Genk naar de B-kern verbannen omdat hij ”de sfeer verziekte”.

Deschacht

Dahmane verbrak toen wegens ”een ernstige reden” zelf zijn contract. Als gevolg daarvan daagde hij de KBVB voor de rechter. Onlangs kwam Dahmane in het nieuws wegens een uithaal naar Olivier Deschacht.

Bij Club wilde men gisteravond de transfer nog niet bevestigen, maar uit de entourage van de speler volgde wel bevestiging. Dahmane trok als jonge belofte naar RC Lens en kwam later bij Poitiers terecht. In ons land voetbalde hij achtereenvolgens voor Francs Borains, Bergen, RC Genk en opnieuw Bergen. Vorig seizoen scoorde Dahmane zeven goals.