"Nu ziet men mij eens als vrouw met ballen"

De zenuwen staan vanavond extra gespannen bij Steracteur Sterartiest. Doordat de uitzending vorige week naar zaterdag werd uitgesteld, is er geen pijnbank en kan elke deelnemer eruit liggen. Al moet er al veel gebeuren als dit Ann Van den Broeck zou overkomen. De Antwerpse Spoed-actrice en musicalzangeres ontpopt zich al drie afleveringen tot dé bom van dit seizoen. “Heerlijk er eens zwaar overgaan”, lacht ze.

kscherpenberg

De voorbije jaren is Ann Van den Broeck zowat uitgegroeid tot de leading lady van de Vlaamse musical met sprookjesactige of ernstige rollen als Belle, Edith Piaf en binnenkort keizerin Sissi in Elisabeth. De liefhebbers van dat genre keken niet weinig op toen Ann zich bij Steracteur Sterartiest ontpopte tot een krolse Shakira. “Ik vond dat best spannend”, lacht Ann. “Ik vond dat als ik ervoor ging, ik er los over moest gaan. Desnoods kreeg ik maar drie keer rood licht van de jury. Maar het is fijn om te horen dat mensen aangenaam verrast zijn, dat ze het leuk vinden dat ik mij ook een vrouw met ballen kan tonen.”

Uit de bol

Al was het voor Van den Broeck vorige week vreemd om uit de bol te gaan. “Doordat we heel de dag druk aan het repeteren waren, vernamen we pas om half zeven het dramatische nieuws uit Dendermonde. Ik vond het een correcte beslissing om niet live te gaan maar het bleef raar om die avond voor de camera toch nog vrolijk te doen. Dat we nu allemaal kans maken om eruit te liggen vind ik vooral spannend, we zien wel.” Op zoek naar Maria

De Vlaamse musicalwereld belooft de komende maanden nog meer belangstelling te krijgen met het vtm-programma Op zoek naar Maria, waarin Koen Wauters op zoek gaat naar een hoofdrolspeelster voor de Vlaamse versie van The Sound of Music, die momenteel in de Efteling loopt. Al houdt Van den Broeck zoals wel meer professionals haar hart vast.

“Ik hoop dat het geen soort Idool gaat worden, waarbij het meer om populariteit dan talent zou gaan. Musical is in Vlaanderen door hard werk aan een opmars bezig, nu de indruk geven dat iemand zo maar de hoofdrol kan krijgen, zou de doodsteek kunnen geven. Maria is overigens een van de zwaarste musicalrollen die er zijn. Maar als men het goed aanpakt kan Op zoek naar Maria natuurlijk ook een stimulans beteken voor de Vlaamse musical.”

Hans VAN GOETHEM