Een pruik voor uw lievelingsviervoeter

Een Amerikaans bedrijf is op het bizarre idee gekomen om pruiken voor honden en katten op de markt te brengen. ”Geen haar op mijn hoofd dat eraan denkt om een Jean-Marie-pruik op de kop van mijn chihuahua’s te zetten”, reageert Carmen Pfaff afwijzend.

mgeysmans

De haarstukjes voor honden en katten kosten tussen de 20 en 25 euro en zijn een idee van de zusjes Jenny en Crissy Slaughter uit Californië. Ze startten samen het pruikenbedrijfje Total Diva Pets nadat ze met hun honden verkleed als Playboy bunnies van Hugh Hefner een show hadden gewonnen. “Voor die show zochten we blonde pruiken. Nergens konden we haarstukjes voor dieren vinden en daarom besloten we om die zelf te gaan maken”, legt Crissy uit. “We bieden nu acht modellen aan in vijf maten, van chihuahua tot Deense dog-maat.”

In Amerika zou er al veel vraag zijn plaats naar de honden- en kattenpruiken. ”Iedereen vindt dat hun dieren er zo schattig uitzien met onze haarstukjes. De haarstukjes worden onder meer op de kop gefixeerd via een uitsparing aan de oortjes.”

“Onnozel”

Carmen Pfaff, die twee chihuahua’s Diva en Nathan heeft rondhuppelen in Brasschaat, komt juist terug van de kapper als we haar bellen. ”Een pruik voor honden? Zoiets onnozels heb ik nog nooit gehoord. Diva en Nathan zijn langharige chihuahua’s, maar een kortharige of zelfs een kale hond zou ik nog geen haarstukje op de kop zetten. Al verkochten die twee zussen een krullenpruik à la Jean-Marie: dan nog zou ik ze niet kopen.”

Niet te missen