“Droomlocatie voor ons restaurant”

Gisteren hebben de Limburgse kandidaten van ‘Mijn Restaurant!’ kennis gemaakt met het pand dat hen toegewezen is in de Diesterstraat van Sint-Truiden.

Ze waren overweldigd door de ligging en locatie van het historisch waardevol gebouw. ‘s Voormiddags kregen ze van de Truiense burgemeester Vandenhove in het stadhuis de sleutel van het gebouw officieel overhandigd.

“Dit is nog mooier dan wij het ons in onze de stoutste dromen konden voorstellen. Een pracht van een ligging in het centrum van Sint-Truiden met een mooie binnenkoer en een gebouw dat de nostalgie uit de 17eeuw zo uitstraalt.” Het gebouw leent zich perfect voor de uitbating van een restaurant, vonden Ann Peeters (27) uit As en Tom Paumen (26) uit Maaseik, het koppel dat de Limburgse kleuren gaat verdedigen in ‘Mijn Restaurant!’.

Meer dan deze eerste en korte bemerking mochten de kandidaten niet uiten volgens de strenge reglementen van de wedstrijd. De twee kennen elkaar al sinds hun puberjaren en zijn de beste vrienden. Ann komt uit een horecafamilie en is chef, Tom is actief in de modewereld. Geert Mannaerts, producer van productiehuis Kanakna die alles in Sint-Truiden in goede banen moet leiden, gaf tekst en uitleg bij de eerste draaidag: “Vandaag hebben de kandidaten hun eerste opdracht gekregen: ze moesten de stad bekendmaken en een bezoek brengen aan de burgemeester die hen de sleutel zou overhandigen. Later hebben ze dan een bezoek gebracht aan de stad en aan het pand dat ze de volgende maanden mogen inrichten,” zegt Geert.

Burgemeester Vandenhove was opgetogen met de komst van vtm. “Ik heb deze middag de kandidaten van het tv-programma op het stadhuis ontvangen en hen de sleutel van het gebouw overhandigd. Mijn eerste indruk was erg positief en het zien er zeer jonge maar voor dynamische kandidaten uit. Ik heb hen ook meteen duidelijk gemaakt dat ze zich in het hart van de fruitstreek bevinden en hen aangeraden daar zeker rekening bij te houden. Het zou zonde zijn moest er geen Haspengouws fruit terug te vinden zijn op de menukaart. Als voorsmaakje heb ik hen als welkomsgeschenk al meteen een korf met onze streekproducten en lekker fruit overhandigd. De kandidaten kunnen alvast op de steun van de Truienaren rekenen,” besluit Vandenhove.

Jozef CROUGHS/KM

Provincie: West-Vlaanderen

Stad: Kortrijk

Duo: liefdeskoppel Claudio (25) en Gaëlle (20)

Weetje: Claudio werkt in de keuken van de golfclub van Knokke-Zoute. Gaëlle studeert communicatiewetenschappen.

Pand: heet de ‘Oude Dekenij’, herenwoning uit 19de eeuw, beschermd monument naast Sint-Maartenskerk, gerestaureerd in 1982.

Provincie: Oost-Vlaanderen

Stad: Sint-Niklaas

Duo: Ben en Dominique, broer en zus, veertigers

Weetje: Ben baatte een tapasrestaurant uit, Dominique is fotografe en heeft een fotowinkeltje in hartje Gent.

Pand: op het Sint-Niklaasplein, naast Grote Markt. Pand bestaat uit twee delen, voorste ruimte ligt wat lager en krijgt veel lichtinval.

Provincie: Antwerpen

Stad: Turnhout

Duo: Chris (32) en Wendy (31), Mechels koppel met 3 kindjes (3, 8 en 10 jaar).

Weetje: Chris is chef-kok bij een cateringbedrijf, Wendy is verkoopster in een kinderwinkel.

Pand: voormalige arbeidsrechtbank vlakbij de markt, geklasseerde voorgevel, monumentale traphal is bijzondere interieurtroef.

Provincie: Vlaams-Brabant

Stad: Diest

Duo: zussen Rebekka (25) en Deborah (32)

Weetje: Beiden volgen een Syntra-opleiding ‘zaal en keuken’, maar hebben geen horeca-ervaring.

Pand: heet ‘De Lelie’, beschermd monument op de Grote Markt. De monumentale balkenstructuur zal geïntegreerd worden in het interieur.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio