Ook Heusden op weg naar eigen dorpsraad

Het initiatief van de handelaars uit Heusden-Dorp om een enquête te houden bij de inwoners, heeft alvast positieve gevolgen opgeleverd.

Een groepje inwoners heeft zich meteen geëngageerd om samen te komen om de toekomst van Heusden-Dorp te bespreken. Opmerkelijk ook: de parochie Heusden spreekt van Heusden-Dorp en niet van Heusden-centrum, omdat veel mensen onterecht denken dat de Koolmijnlaan met winkelcentrum Cité het centrum van Heusden is.

“De inwoners van Heusden-Dorp vinden het leven goed, maar willen toch een aantal dingen verbeterd zien, zoals meer winkels, rustbanken, leuke activiteiten en veiliger verkeer”, zegt Jos Put van vzw Stebo, dat de enquête mee organiseerde.

“Een aantal mensen hebben zich gegroepeerd en organiseren een samenkomst op 12 februari van 20.30 tot 22.30 uur in zaal De Kring. Iedereen die wil meedenken over de toekomst van Heusden-Dorp is welkom die avond. Of dit de start is van de oprichting van een eigen dorpsraad? Men werkt in die richting. Dat zou alvast een grote vooruitgang betekenen voor de parochie Heusden.”

BeHo

vzw Stebo, Zebrahuis,

Waterleidingstraat 14, 011/57.19.29.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio