Het Stadsmus verwerft unieke Hasseltse klok

Voor het project ‘Stadsmust’ mogen een aantal Hasselaren een selectie maken uit de beeldende kunstwerken die in het museumdepot zitten opgeborgen.

De vroegere radioman Michel Ilsen, voorzitter van de vzw Stadsmuseum, is als eerste aan de beurt. “Ik heb gekozen voor werken die tijdens de voorbije eeuw in Hasselt gemaakt en beleefd zijn”, zegt Michel. “Daarnaast kon ik ook het scharnierwerk van Pierre Cox meepikken. Met ‘Morgenpost’ week de brave Limburgse kunst voor het eerst af van de traditionele hoeves met berkenboompjes. Voorts komen de kunstenaars van de Helikon-groep, met onder meer Paule Nolens, Robert Vandereycken en Ray Remans, aan bod.”

Stadsmust, editie Michel Ilsen, loopt nog tot 27 september 2009.

Na een maand rust opent het Stadsmus, het Hasseltse stadsmuseum, op 1 februari opnieuw de deuren met een reeks nieuwigheden, waaronder het project ‘Stadsmust’ en ‘ritmische’ foto’s van Hasselt. “Maar de meest opvallende nieuwigheid is toch wel onze samenwerking met de stichting de Moffarts uit Lummen en natuurlijk onze jongste aanwinst, een authentieke Hasseltse klok uit de 19de eeuw”, zegt Lieve Pollet.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio