Varkenswangetjes worden nieuw Haspengouws streekgerecht

De Confrérie van het Kortessems Fruit en haar Gastronomie organiseert voor de negende keer haar tweejaarlijkse streekgerechtenwedstrijd ‘Culinair Haspengouw’.

Deelnemers moeten werken met drie Haspengouwse basingrediënten: varkenswangetjes, Haspengouws fruit en Hasseltse jenever of een Limburgse geestrijke drank naar keuze.

Uit de ingezonden recepten van de traiteurs en koks van restaurants, eetcafés en tavernes maakt een jury, onder voorzitterschap van Christian Denis van Clos Saint-Denis, een preselectie van zes recepten. Op maandag 17 maart vanaf 18.00 moeten de genomineerden dan een proef afleggen voor de jury in de ‘Baenwinning’ van catering Bart Claes in Diepenbeek.

Na degustatie en beoordeling worden de finalisten verder gerangschikt van één tot zes. De eindrangschikking met bekendmaking van de uiteindelijke winnaar vindt plaats op 28 april 2009 tijdens een slothappening in zaal Cuvelier van de Landcommanderij Alden Biesen. Daar zal het publiek het winnend gerecht kunnen proeven.

Traiteurs en restaurants kunnen tot 7 februari inschrijven, met recept en kleurenfoto, bij de Kortessemse Confrérie p/a Johny Lenaers Gulmerstraat 13 3721 Kortessem.

FrCr


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio