“Gert blijft de beste”

Futsal Hasselt ontvangt straks Morlanwelz in de achtste finales van de Belgische beker.

Twee zaken zijn zeer ongewoon. Eén: de zaal. Niet de Alverberg, maar de Sportschuur in Kuringen. Twee: de doelman. Niet de geblesseerde Pans of Mangelschots, maar Paolo Pollice. Amper 19.

Pollice moet nog wennen aan zijn nieuwe status, inclusief de media-aandacht. Zo bleek dinsdag, toen we de Houthalenaar aan de lijn trachtten te krijgen. Een keer lukte dat. Pollice lachte en verbrak de verbinding. “Sorry“, bloosde de kokschoolstudent woensdag op training. “Ik dacht dat mijn kameraden me voor de gek hielden.”

Vergeven. Hoe beleefde je vrijdag je debuut in Brussel?

“Ik begon heel zenuwachtig, maar na de eerste redding viel dat weg. Ik ben tevreden met mijn prestatie.”

Morlanwelz wordt andere koek.

“Zij staan op kop in de hoogste klasse. Het is de top in België. Maar bang mogen we niet zijn. In een bekermatch kan alles. We moeten uitgaan van onze eigen kwaliteiten.”

Wat zijn die van jou?

“Ik vind me goed op de lijn, maar alles is nog voor verbetering vatbaar. Ik ben bereid ervoor te werken en ben zelfs gestopt met veldvoetbal om alles op de zaal te zetten.”

Waar speelde jij in je jeugd?

“Bij Houthalen-Genk, maar na een sabbatjaar belandde ik in Hasselt. Daar ben ik blij om. Nergens kan ik meer bijleren. Gert Pans blijft op zijn veertigste nog altijd de beste van België. En Nico Papanicolaou werd meermaals Coach van het Jaar.”

Wat is je ambitie?

“Ik heb tijd. Ik moet niet meteen eerste of tweede doelman zijn. Ik wil groeien naast Gert en Bjorn. En ik hoop ooit een volwaardige titularis te worden in eerste klasse.”

Op de clubwebsite vermeld je naast Gattusso en Maldini ook Selimovic als jouw idool. Waarom?

“Ik heb Samir vorig seizoen leren kennen als een geweldige gast met een hart van goud. Hij speelt nu bij Landen, maar we moeten hem dringend nog eens uitnodigen na een training. (Lacht) Misschien best als mijn vader - geboren in Calabrië - nog eens pasta met scampi’s maakt. Daar was Samir verzot op.”

Jo TREKELS


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio