“Dubbele bezetting laat roteren en doseren toe”

Het gelijkspel van Sasja tegen Eynatten op de vorige speeldag paste perfect in de kraam van United Tongeren. Met nog vier wedstrijden te gaan zijn de Limburgers in de stand op gelijke hoogte gekomen met de mannen van ‘t stad.

“We hebben één winstmatch minder op de teller en daarom bljift Sasja leider”, rekent Christophe Bourlet voor.

“Ik weet niet of de perikelen bij Sasja echt hun weerslag zullen hebben op de resultaten. In Bocholt ontbraken dinsdag voor de beker naast Bertels ook Roggeman en Kopljar en toch stond er een zeer competitief team tussen de lijnen. Misschien dat het iets zwaardere programma van Sasja in ons voordeel kan spelen. Maar wij hebben met Hasselt, Lommel, Bocholt en Eynatten ook meer dan de handen vol. Zo blijft die match tegen Hasselt van dit weekend een zeer geladen duel. Na de uitschakeling in de beker heeft Initia met ons nog een rekening te vereffenen. En ze hebben de punten nodig om hun vierde plaats in het klassement veilig te stellen.”

Wissels

Hoekspeler Bourlet schuift zijn ploeg niet meteen als uitgesproken titelkandidaat naar voor, maar hij rekent Tongeren zeker tot het kransje van favorieten. “In vergelijking met andere seizoenen hebben we nu wisselmogelijkheden. Die dubbele bezetting op elke positie laat roteren en doseren toe. Op voorwaarde natuurlijk dat iedereen fit en gezond blijft. Hebben we tegenslagen, zoals in de heenronde met het uitvallen van Jelle en Joris Tack, dan liggen de kaarten anders.”

De 31-jarige Bourlet paste voor de wedstrijd in Visé. De kapitein van Tongeren had de voorbije weken last van een verrekking in de lies.

“Niets ernstigs”, gaat Bourlet verder. “Ik wilde gewoon geen risico nemen. Met de trainer en de kinesist had ik afgesproken om een paar dagen extra rust in te bouwen, want in minder dan twee weken staan vijf cruciale wedstrijden op het programma. Allemaal wedstrijden waar het pas echt om de knikkers gaat.”

IK

-


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio