Van der Elst vond eerste training plezant

Franky Van der Elst stond gisteren voor het eerst in acht maanden weer op het oefenveld en dat deed hem zichtbaar deugd.

“Ik vond het heel plezant, ja”, glimlachte hij na afloop van de training. “Het terrein lag wel moeilijk en dat verergerde nog met het verstrijken van de tijd. Maar ik heb toch al gezien dat er ondanks de vele afwezigen nog veel kwaliteit voorhanden is.”

Ken je de spelers van United al allemaal? “De meesten intussen wel. Ik heb thuis op de website zitten oefenen en ik had op training een papiertje bij me met de namen. Met Philip (Haagdoren) aan mijn zijde zal dat probleem snel genoeg opgelost zijn.” De verhoopte nieuwe spits is er nog niet. “Neen, maar ik merk wel dat de mensen er écht mee bezig zijn. Het is geen prietpraat om de fans te sussen. Tja, in principe is dit een mooie kern, maar door de vele blessures zou een extra aanvaller zeker nog welkom zijn.”

Oyen: wachten

De scan die Davy Oyen woensdag van zijn dij liet nemen, toonde aan dat er nog altijd een spierscheurtje van zes millimeter zit. De eerste twee weken zal hij nog niet inzetbaar zijn. Naast Azevedo, die in Namen debuteerde, wordt met Debauve zaterdag nog een tweede jongere in de kern verwacht.

PiDi


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio