Koppel wordt wakker met auto op centimeters van bed

Drie studenten zijn donderdag rond 8.45 uur met hun auto een huis binnengereden op het kruispunt van de Molenstraat en de Henri Dunantstraat in Lanaken.

De chauffeur uit Opgrimbie knalde met zijn auto dwars door de voorgevel en belandde in de slaapkamer waar de bewoners in bed lagen. De drie studenten werden naar het ziekenhuis overgebracht. De brandweer van Maasmechelen kwam ter plaatse om het huis te stutten.

Het huis wordt bewoond door Henry Paulissen (74) en Mariette Geldhof (72). “Ik sliep nog en werd abrupt gewekt werd door een luide knal,” zegt Henry. “De bakstenen vlogen rond mijn oren, ik kon mijn ogen moeilijk geloven: een auto stond op amer 10 cm van mijn bed. Ook mijn vrouw sliep nog. Normaal gezien zijn we iets eerder wakker. Ik had meteen door dat een auto in ons huis was binnengereden. Ik ben opgestaan. Over de bakstenen moest ik me een weg banen om de slaapkamer uit te geraken. De slaapkamerdeur naar de gang was geforceerd. Ook in de hal lagen heel wat bakstenen. Buiten was het één ravage. De scheuren in de voorgevel lopen van op de grond tot tegen het dak. Het raam in de buitengevel hangt er nog net in en onder en naast het raam gapen grote openingen. Je kan zo in onze slaapkamer binnenkijken.”

Buurtbewoners hoorden een auto remmen, gevolgd door een luide knal. “Ik ben onmiddellijk naar het kruispunt gelopen en zag een wagen in het huis staan”, zegt een buurjongen. “De wagen was een wrak. Door de klap is de auto zelfs even weggekatapulteerd van de gevel. Uit de wagen kropen drie studenten. Ze waren op weg naar de universiteit, vertelden ze.” Twee ambulances brachten de gewonde studenten naar het ziekenhuis.

Bouwvallig

“Ik woon hier al bijna vijftig jaar, maar dit heb ik nog nooit meegemaakt,” zegt bewoner Henry Paulissen. “Kort na ons huwelijk hebben we dit huis gekocht en we zijn hier altijd gelukkig geweest met onze vijf kinderen. De politie van Lanaken heeft ons gezegd dat het huis bouwvallig is en dat we hier voorlopig niet mogen blijven. Gelukkig kunnen we bij onze kinderen terecht.”

“We zijn met vijf kinderen en we zullen onze ouders de volgende dagen zeker opvangen,” weet dochter Arlette Paulissen. “Pa en ma hebben heel veel geluk gehad dat ze zelf niet gewond zijn geraakt. Hun hele slaapkamer ligt onder de bakstenen. Onze moeder is in shock en krijgt bezoek van de dokter.”

Mark DREESEN


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio