Vier Belgen per dag vermist

Nooit waren er zo veel onrustwekkende verdwijningen in ons land als in 2008. Gemiddeld verdwenen iedere dag vier kinderen of volwassenen. In de meeste gevallen ging het om jongeren die van huis wegliepen.

kscherpenberg

Het aantal onrustwekkende verdwijningen in ons land gaat sinds 2003 in stijgende lijn. Van nog geen 1.000 vijf jaar geleden tot meer dan 1.500 nieuwe dossiers in 2008. “Ongeveer negentig procent wordt uiteindelijk wel opgelost”, zegt Alain Remue van de cel Vermiste Personen van de federale politie.

Opgelost

Voor alle duidelijkheid: ’opgelost’ betekent dat de vermiste wordt teruggevonden of dat zijn of haar stoffelijke overschot wordt ontdekt.

Bij Child Focus maakt men zich vooral zorgen over het stijgend aantal zelfmoorden bij weglopers. “Positief is wel dat we in 2008 geen grote dossiers zoals Stacy en Nathalie hebben gehad, en dat een aantal zeer onrustwekkende verdwijningen werden opgelost. Denk maar aan de zusjes Otto (foto), of aan de baby die uit het ziekenhuis van Charleroi werd ontvoerd”, zegt Dirk Depover van Child Focus.

TG

Meer over Child Focus