Lieven Verstraete evenaart record 'De Slimste Mens'

‘De slimste mens ter wereld’ had gisterenavond nog een fameuze verrassing achter de hand: Lieven Verstraete werd eruit gespeeld door Jan De Corte. Met elf deelnames evenaart hij het record van Freek Braeckman, Annelies Rutten en Bert Kruismans, maar het blijft wachten op degene die het klopt.

ssimons

“Jammer voor Lieven Verstraete, ik zat er zelfs een beetje mee verveeld omdat ik zag dat hij graag het record had gebroken, maar het is een spelletje en spelletjes hebben nu eenmaal een winnaar en een verliezer”, zei Jan De Corte, die zichzelf “helemaal geen quizzer” noemt.

Moe

“Het moest eens gebeuren”, relativeerde Lieven Verstraeten. “Ik begon ook moe te worden. Tijdens de opname moet je heel geconcentreerd zijn, maar daar blijft het niet bij: in je achterhoofd ben je er bestendig mee bezig.”

“Ik betrapte me erop dat ik bij alles in vijf trefwoorden begon te denken. Hoe heten de kinderen van onze prinsen? Wie speelt de personages in ‘Van vlees en bloed’? Wie zijn de families in ‘The Bold & the Beautiful’?”

“Nóg iets wat erbij komt, is dat werkelijk iedereen het heeft gezien. Waar je ook komt, op het werk of elders, overal word je erover aangesproken. Op de duur ga je denken: jongens toch.”

Hiaten

Als journalist moet Lieven Verstraete per definitie een brede belangstelling hebben. Toch stelde hij vast dat er ook hiaten waren: “Van strips weet ik niks, van film weinig, natuur kon beter. Het heeft geen zin om dat dan nog te gaan studeren. De vragen gaan zo breed, dat je niet weet waar je het moet vastpakken.”

JV