Asare (KV Mechelen) kost meer dan 1 miljoen

Print

Asare (KV Mechelen) kost meer dan 1 miljoen

Verschillende clubs staan aan te schuiven om linksachter Nana Asare van KV Mechelen in te lijven. Nadat eerder Racing Genk al polste naar de voorwaarden van de Ghanees, is er de jongste dagen concrete belangstelling van Standard en vooral Anderlecht. Maar het bod van die clubs is lang niet zo ernstig als de interesse en dat stoort de Mechelse club.

Anderlecht volgt Nana Asare al lange tijd, maar na de bekermatch begin januari in Mechelen is het de Brusselaars menens om de linksback binnen te halen voor volgend seizoen. Ze informeerden bij KV al eens naar de situatie van de Ghanese international en lieten via een tussenpersoon vallen dat ze bereid zijn 1 miljoen euro te betalen.

Niemendal

“Om te lachen”, reageert voorzitter Johan Timmermans. “Alleen over mijn lijk vertrekt Asare voor 1 miljoen. Op dit moment is er niet alleen geen akkoord met Anderlecht, er is gewoon niks, niemendal. Het is ook helemaal niet zeker dat Asare naar Anderlecht gaat. Er zijn nog veel meer clubs geïnteresseerd, maar op dit moment wordt nog niet gepraat.”

De overgang van de jonge verdediger Cor Gillis naar KV kan gezien worden als een eerste zet in de transfer van Asare. ”Onzin”, weerlegt Thierry Steemans, financieel directeur van Malinwa. “Gillis is transfervrij overgekomen omdat hij in juni toch einde contract was. Verder hebben de twee transfers niks met elkaar te maken, dat kan ik zweren op het hoofd van mijn zoon.

De Vriendt

Ook Standard wou De Vriendt koppelen aan Asare, maar dat doen wij niet. KV heeft geen enkele zin om Asare rap-rap te verkopen. Toen wij duidelijk maakten dat Asare niet weg mocht in de winterstop, zegden veel geïnteresseerde clubs ‘dan komen we terug in februari, maart’. We zouden dus wel goed gek zijn om hem nu al te verkopen. Alsof Anderlecht een bevriende club is... Waar halen ze het? Anderlecht krijgt Asare niet voor 1 miljoen.” Ook sportief directeur Fi Vanhoof is duidelijk. “Anderlecht verkoopt Tioté voor 2,5 miljoen euro en dan denken ze Asare voor 1 miljoen te halen? Als niemand meer wil betalen, dan blijft Nana ook volgend seizoen hier.”

Steven TUYLS