Bezoek prinses Astrid: "Sandra houdt van prinsessen"

Prinses Astrid heeft dinsdag het zieke meisje Sandra Massart (6) bezocht. Het meisje uit Temse lijdt aan een zeldzame stofwisselingsziekte. Het verhaal van Sandra ging de afgelopen weken het hele land rond omdat haar ouders een experimenteel geneesmiddel voor hun dochter willen bemachtigen.

ikerremans

Het geneesmiddel kost één miljoen euro en wordt niet terugbetaald. De ouders wisten het geld ondertussen te verzamelen door een grote campagne. Deze week nog zal Sandra's vader een gesprek hebben met het bedrijf dat het medicijn maakt. Het is zo dat het medicijn enkel in België kan worden toegediend, als de firma het gratis aanbiedt. Als de ouders ervoor moeten betalen, moet Sandra in het buitenland behandeld worden.

Prinsessen

Prinses Astrid ging dinsdag naar Bazel, een deelgemeente van Kruibeke. Ze was uitgenodigd door burgemeester Antoine Denert. Hij kent de ouders van Sandra persoonlijk omdat ze klant zijn bij zijn verzekeringsfirma.

"Er is veel strijd geleverd om het geld bijeen te krijgen, maar we willen Sandra ook gelukkig maken. Zoals elk jong meisjes droomt ze van prinsessen en daarom heb ik deze ontmoeting georganiseerd", zei de Kruibeekse burgemeester.

Denert was dan ook verheugd dat prinses Astrid is ingegaan op zijn uitnodiging. De prinses zat dinsdag ruim twee uur samen met Sandra en haar ouders in het kasteel Wissekerke. Ze was erg begaan met het zieke meisje en zei als moeder mee te leven met het leed van de ouders.