Vlotte winst in damesvolleybal voor Mavo in derby tegen Hechtel

In de damesvolley 1e nationaal stond er een Limburgs derby op het programma. Mavo in de strijd voor een play-up plaats, dat zijn de eerste 5 gerangschikte die strijden in een nacompetitie voor de titel en promotie, kreeg bezoek van Hectel. De dames van Hechtel kwamen met ambitie afgezakt naar de spil in Dilsen na puntenwinst in Riemst.

ksleurs

In de beginfase van de eerste set kwam aan het licht hoe het kwam dat Riemst vorige week de eerste 2 sets hadden moet prijsgeven tegen dit Hechtel. Al had Mavo een kleine kloof geslagen naar 7-4, toch bleef de stand in evenwicht tot 9-9. De Hechtelse meiden sloegen zelfs een kloof 9-12 door het opslagwerk van Hanne Schaekers, waar ze bij Mavo in de receptie geen antwoord op hadden.

De thuisploeg kwam nu onder stoom en enkele mokerslagen van Annick Janssen volstonden om de stand weer in evenwicht te trekken 14-14. De Noordlimburgse meiden hadden geen antwoord op de druk van Berb Lenaerts, Mieke Gielen en Annick Janssen en in geen tijd duwde Mavo door naar 20-14. Lotte Schaekers sprokkelde nog sporadisch een puntje. Out bal van Lieke Hanegraaf en de setbal was er. Martine Martens liet er geen gras over groeien, een opslag-ace besliste de set: 25-17.

Was het de sterkte van Mavo, of hadden de Hechtelse meiden zoveel moeten geven in de eerste set, maar in geen tijd kon Mavo een kloof slaan onder impuls van Ellen Vanhaen: 6-1.

Een kloof die nog werd uitgediept, al kon Els Vesters met enkele plaatsballen puntjes scoren 11-4. De Hechtelse receptie bleef in gebreken bij de opslagdruk van Mieke Gielen, 4 punten op rij, zo verhoogde de stand naar 19-6. Al kon de Nederlandse Lieke Hanegraaf nog enkele malen het blok ontwijken, een killerblok van Annick Janssen zorgde voor de setbal die werd benut door Ellen Vanhaen: 25-11.

In set 3 konden de meiden van coach Tania Ceux, door prachtig aanvalswerk van Lotte Schaekers, in de beurt blijven van Mavo tot 8-7. Een opslag-ace van Annick Janssen, het slootwerk van Berb Lenaerts en Mieke Bosmans zorgde voor de beslissende kloof: 13-8. De opslagdruk van Mieke Bosmans was er teveel aan voor de Hechtelse jeugd 17-9. Katja Urnaut kon nog enkele puntjes sprokkelen voor Hechtel, maar door een opslag out van Lotte Schaekers stond de matchbal op het scorebord. De derde matchbal was beslissend toen de opslag van Katja Urnaut buiten het terrein viel 25-15.

Mavo: 3. Jackers Ilse, 6. Lenaerts Berb, 7. Gielen Mieke, 8. Van Haen Ellen, 9. Bosmans Mieke, 13. Janssen Annick Kwam in: 5. Martens Martine Bank: 2. Henkens Kelly, 10. Schuurmans Nadia Coach: Johan Vranken, Louis Dudek

Hechtel: 4. Hanegraaf Lieke, 6. Schaekers Hanne , 8.Ceux Tania, 10. Scheelen Leen, 11. Vesters Els, 12. Schaekers Lotte Libero: 7. Colla Debby

Kwamen in: 1. Urnaut Katja, 2. Meelberghs Jolein, 3. Palmers Hanne Bank: 5. Bollen Lieve Coach: Ceux Tania, Jo Schops

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio