thumbnail: null
thumbnail: null

"Kim De Gelder verdient zeker geen tweede kans"

85 procent van de jongeren vindt dat Kim De Gelder, de 20-jarige man achter de vreselijke steekpartij in Dendermonds dagverblijf, na zijn straf geen tweede kans verdient in de maatschappij. Volgens de helft van de ondervraagden moet hij zelfs de doodstraf krijgen.

kscherpenberg

Deze resultaten komen voort uit een ondervraging van het VTM-jeugdnieuws Zoom. Dat vroeg aan 200 studenten van het Zaventemse Koninklijk Atheneum hun mening over wat er nu moet gebeuren met Kim De Gelder. Alle ondervraagden waren de tussen 16 en 18 jaar oud.

Slachtoffers helpen

58 procent van de geraadpleegde studenten wil dat de dader zeker gestraft wordt. Een derde heeft dan weer de ambitie om de slachtoffers van de steekpartij te helpen en te steunen. Tien procent wil nooit nog iets over de zaak horen.

Dat de gebeurtenissen in het Dendermonds kinderdagverlijf voor heel wat beroering zorgt bij de jeugd, is niet nieuw. De voorbije dagen lieten massaal veel tieners hun emoties los op de sociale netwerksites Netlog en Facebook.

Lees ook:

Pers niet welkom op begrafenis slachtoffers Dendermonde Psychiater achtte gedwongen opname De Gelder niet nodig "Blij dat we weten wie de dader is" Kim De Gelder in staat van beschuldiging gesteld Kim verzamelde krantenknipsels over de moord als souvenirs "Leon, Korneel, sorry dat ik jullie niet heb kunnen helpen"