thumbnail: null
thumbnail: null

Star Trek-bedenker zal samen met vrouw rusten in ruimte

Gene Roddenberry, de bedenker van de populaire sciencefictionserie 'Star Trek', en zijn echtgenote Majel Barrett Roddenberry zullen voor eeuwig samen rusten in de ruimte. Ruimtevaartbedrijf Celestis, dat gespecialiseerd is in 'Memorial spaceflights' zal de as van het koppel in 2012 met een raket de ruimte in schieten. Zoon Eugene Roddenberry vervult zo de wens van zijn overleden vader.

ikerremans

De as zal naar de ruimte gebracht worden in speciale capsules. De capsules zijn zo gemaakt dat ze een ruimtevlucht makkelijk kunnen overleven. "Zowel de capsules als het ruimteschip zullen eeuwig blijven rondzweven in de ruimte", zegt een woordvoerder van Celestis.

'First Lady'

Gene Roddenberry overleed in 1991. In opdracht van zijn vrouw werd in 1997 al een deel van zijn as de ruimte in geschoten. Majel Roddenberry overleed zelf aan borstkanker op 18 december 2008. Nu kan het tweede deel van Roddenberry's as samen met die van zijn echtgenote naar de ruimte gebracht worden.

Majel Roddenberry werd vaak de 'First Lady' van 'Star Trek' genoemd. Ze speelde verschillende rollen in de serie, bijvoorbeeld die van de blonde verpleegster Christine Chapel.

Foto: Celestis