thumbnail: null
thumbnail: null

Pers niet welkom op begrafenis slachtoffers Dendermonde

Leon, Korneel en Marita, de twee baby’s en de kinderverzorgster die vrijdag om het leven kwamen in kinderdagverblijf Fabeltjesland in Dendermonde, worden eind deze week begraven. De plechtigheden worden in intieme kring gehouden.

ikerremans

De pers, foto- en videocamera's zijn niet welkom in de kerk. Pastoor Paul De Craene en de Dendermondse burgemeester Piet Buyse hebben dinsdag uitdrukkelijk gevraagd aan de pers om de begrafenissen niet bij te wonen.

Media-aandacht

Volgens de priester heeft de zaak nu wel voldoende media-aandacht gekregen. "De uitvaartplechtigheid is een van de meest intieme momenten en camera's zijn er niet meer welkom", zegt De Craene.

Op het stadhuis komen heel veel vragen binnen van mensen die willen weten hoe en wanneer ze bloemen of kransen kunnen laten bezorgen voor de begrafenis van de drie slachtoffers. ”Maar wij kunnen hen niet helpen, we weten het zelf nog niet”, zegt Anne Van De Velde van de communicatiedienst van Dendermonde.

Intimiteit

Volgens priester Paul De Craene vinden de uitvaartplechtigheden eind deze week plaats. ”Wat de kleine Korneel betreft, zou dat vrijdag 30 januari zijn. Maar dat is geen kerkelijke plechtigheid. Van Leon Garcia, de tweede overleden peuter, wordt zaterdag 31 januari om 13.30u afscheid genomen in de hoofdkerk van Sint- Gillis.”

Marita Blindeman, de 54-jarige kinderverzorgster, krijgt een uitvaartplechtigheid in de parochie Sint-Jozef-Arbeider op het Keur, ook zaterdag 31 januari om 10u ’s ochtends.