Waar pintjes drinken?

“Hier, in de cafetaria van UHasselt: voor 1,10 euro. En in de fakbars die de studentenverenigingen regelmatig in de Villicus organiseren, betaal je ook maar 1 euro”, zegt Michiel Brands.

ksleurs

“In de Fitlink heb je van 16 tot 17 uur happy hour: twee pinten kosten dan maar 1,80 euro. Altijd mooi meegenomen”, vindt Cedric Hamaekers.

“We zitten vaak in ‘t Stiemerke. Die baas kennen we goed”, zegt Jo Prijs. “Daar komen mensen van verschillende verenigingen. We zitten ook nog in andere tenten. In café Borly bijvoorbeeld, want daar is op maandag fakbar. Maar ons stamcafé is eigenlijk de Villicus. Daar hangt het schild van onze club.”

“Wij blijven vooral in Diepenbeek”, zegt Lode Vervloesem, praeses van Kerberus, KHLim. “In de Villicus vaak. Op woensdag houden wij daar fakbar. In ‘t Stiemerke zitten ook studenten. Feit is dat studenten van Diepenbeek meestal in Diepenbeek blijven. Ze gaan echt niet snel naar Hasselt om een pint te pakken.”

“Drinken doen we in het Gildehuis, in de Maastrichterstraat. Dat is het meest studentikoze café van Hasselt”, zegt Dominic Van Lievenoogen.

“Een pint kost daar 1,60 euro. In de Ambiorix op de Kempische steenweg komen ook veel studenten. Ook daar betalen we 1,60 euro. We gaan ook wel naar de Zoo op de Kempische steenweg. Een soort club eigenlijk. Daar draaien ze alternatieve techno. Op donderdag kun je er voor 1 euro ook een pint drinken en zijn er deejays. We gaan ook van Hasselt naar de Villicus in Diepenbeek. We nemen dan met vijf man een taxi of we wandelen wel eens terug naar Hasselt. Dat duurt dan 45 minuten. In de zomer is dat wel gezellig.”