Waar kan je lekker eten?

“De meeste studenten van UHasselt eten in het restaurant op de campus: het is lekker en goedkoop. Als je als student met proton betaalt, krijg je zelfs 30 procent korting. Daarvoor kan je moeilijk zelf koken”, vindt Michiel Brands, praeses van Miezerik (geneeskunde).

ksleurs

Wat hij mist: een nachtwinkel. “Om ‘s avonds een zak chips of een bak bier te halen.”

Bij studentenvereniging ABVG (bouw, Xios) heb je geen praeses, wel een big chief: Jo Prijs. “In De Ploeg eten we ‘s middags wel eens friet stoofvlees of spaghetti, maar meestal eten we gewoon op school of op de universiteit. Daar krijg je ‘s middags bier, in de Xios niet. Op de unief zijn de warme gerechten ook beter. Bij de PHL in Hasselt is het pas echt lekker, maar voor ons ligt hun restaurant jammer genoeg nogal ver.”

“In de Fitlink eten we vooral frituursels en spaghetti. Je hebt daar van alles tussen de 5 à 10 euro. Van friet curryworst tot lasagne”, zegt Lode Vervloesem, student handelsingenieur en praeses van Kerberus (KHLim). “Maar eigenlijk eet iedereen vooral in de cafetaria van zijn eigen school.”

Dominic Van Lievenoogen, praeses Prominos (PHL) kent de beste studentenadressen van Hasselt. Logisch, want het gros van de PHL-studenten zit in Hasselt. “We eten uiteraard veel junkfood. Behalve frieten, eten we ook kebab. Vaak doen we dat bij Seven in de Badderijstraat, naast de provinciale bibliotheek. Maar het beste en het gezondste eten krijgen we op school. Daar kunnen we voor 3,30 euro een volledige maaltijd krijgen. De keuken is erg uitgebreid en je kan er ook vers sinaassap krijgen."