thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

"Graag diepgaand onderzoek naar psychiatrisch verleden"

De advocaat van Kim De Gelder, Jaak Haentjes, heeft de onderzoeksrechter gevraagd om een diepgaand onderzoek op het psychiatrisch verleden van zijn cliënt uit te voeren. "Er zijn onbetwistbare aanwijzingen van ernstig psychisch falen vanaf de leeftijd van 15 à 16 jaar."

ghouben

Toen Kim De Gelder ongeveer 16 jaar was, kreeg hij te kampen met een zware depressie. Volgens zijn ouders gedroeg hij zich bizar. Ze wilden hem op zijn 18de laten opnemen. De Gelder hoorde destijds stemmen in zijn hoofd. Nu zegt hij, volgens de verklaringen van zijn advocaat Jaak Haentjens (foto), zich niets te herinneren van het bloedbad dat hij aanrichtte in kinderdagverblijf Fabeltjesland.

"Hij weet niet wat er gebeurd is. Hij heeft er geen herinnering van. Als je hem confronteert met wat gebeurd is, vindt hij dat verschrikkelijk", aldus Haentjens.

Ontoerekeningsvatbaar?

De Gelder een black-out voor die drie fatale uren in Dendermonde. Kim De Gelder vermoordde er een 54-jarige vrouw en twee baby's en was op weg naar een andere crèche.

"Ontoerekeningsvatbaar of toerekeningsvatbaar: dat is de vraag. We moeten er mogelijk mee leren leven dat er mensen in onze maatschappij zijn die zich laten drijven door stemmen, door hogere krachten", stelt Jaak Haentjens.

Ouders

De voorbije maanden is er evenwel geen contact meer geweest tussen Kim en zijn ouders. Hij ging in oktober vorig jaar alleen wonen, op wat telefoonverkeer en sms'jes na had Kim De Gelder geen contact meer met zijn familie.

Meer over Kim De Gelder