thumbnail: null
thumbnail: null

Safina wipt herboren Dokic uit Australian Open

Dinara Safina (WTA-3) heeft op de Australian Open thuisspeelster Jelena Dokic uit het tornooi gewipt. De Russische won na drie felbevochten sets met 6-4, 4-6 en 6-4.

pirombouts

De eerste set speelde Dokic te slordig om aanspraak te kunnen maken op setwinst. Haar service liep niet, en Safina moest niet eens geweldig tennis uit haar hoed toveren om 1-0 voor te komen. De tweede set herpakte Dokic zich echter. Eén break was voldoende: 6-4 en derde set.

Bloedstollende slotfase

In de derde set keek Dokic lang tegen een break achterstand aan, maar bij 4-4 brak de Australische door de opslag van Safina. In een bloedstollende slotfase ging Dokic in de fout op haar eigen service en dus mocht Safina serveren voor de match. Daarin speelde de zus van Marat Safin twee breakpunten weg om daarna de zege naar zich toe te trekken.

In de halve finales volgt nu een Russisch onderonsje tussen Zvonareva en Safina, die zich na afloop excuseerde tegenover het publiek omdat ze een Australische uit het tornooi had gekikkerd. Zvonareva versloeg de Italiaanse Bartoli in twee korte sets: 6-3, 6-0.

Dokic

Dokic verliet met opgeheven hoofd de Rod Laver Arena. Het jaar 2009 begon fantastisch voor de Australische met Servische roots. Dokic kreeg immers geen wildcard van de organisatie en mocht niet rechtstreeks op de hoofdtabel omdat ze geen officiële ranking meer had. Ze bewees er weer te staan na twee jaar ellende.