thumbnail: null
thumbnail: null

"Sven Nys rijft 1,1 miljoen euro per jaar binnen"

Volgens Gazetta dello Sport is Sven Nys goed voor 1,1 miljoen euro per jaar. Hij haalt die inkomsten uit zijn sponsoringcontract met Landbouwkrediet, uit startpremies (8.000 euro per cross, dankuwel) en uit portretrechten.

ghouben

Sven Nys houdt het portretrecht in eigen handen, en haalt daar volgens manager Bob Verbeeck (Golazo) extra inkomsten uit. Bij de meeste profrenners gaat dat recht naar de ploeg. Het Laatste Nieuws maakt de vergelijking met Tom Boonen, de best betaalde Belgische wegrenner, die tussen de 1 en 2 miljoen pakt.

Klein grut

Veldrijders van mindere garnituur zoals een Klaas Vantornhout of een Sven Vanthourenhout, verdienen nog altijd een dik belegde boterham. Ook toevallig vandaag bazuint de peetvader van het veldrijden, Hans van Kasteren, een paar mooie bedragen uit.

"Jurgen Mettepenningen van de ploeg Sunweb betaalt Sven Vanthourenhout 250.000 euro per jaar. Sven lacht zich kapot. Maar sinds hij bij Sunweb rijdt, heeft hij geen wedstrijd van belang meer gewonnen", aldus van Kasteren in P-Magazine.

Stukken minder dan Nys

Klaas Vantornhout is goed voor 120.000 euro. "Bart Wellens (bij het Fidea Cycling Team van van Kasteren) en Niels Albert verdienen ook veel, maar stukken minder dan Nys. Een pak minder dan 350.00 euro", aldus de zakenman die als eerste (groot) geld zag in het veldrijden.

Meer over Sven Nys