thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Federer - Roddick is eerste halve finale op Australian Open

De Zwitser Roger Federer (ATP-2) heeft zich dinsdag net als de Amerikaan Andy Roddick (ATP-7) geplaatst voor de halve finales van de open Australische tenniskampioenschappen. Federer maakte korte metten met de Argentijn del Potro (ATP-8), Roddick zag een moegestreden Djokovic (ATP-3) opgeven. De Serviër werd onwel door de hitte.

ghouben

Eerst leek er geen vuiltje aan de lucht voor de titelverdediger. Djokovic begon gretig aan de partij, serveerde sterk en won de eerste set in de tiebreak (7-3). De hard serverende Roddick brak echter in de negende game van de tweede set en won die met 6-4.

De temperatuur in de Rod Laver Arena liep dinsdag op tot boven de 35 graden Celsius. Een uitgebluste Djokovic vroeg twee keer medische hulp en Roddick kreeg vleugels. Hij walste in de derde set over Djokovic: 6-2. Na drie games in de vierde gaf Djokovic op.

Roddick staat voor de vierde keer in de halve finales. Hij treft er Roger Federer, die de Argentijn del Potro degradeerde in drie sets: 6-3, 6-0 en 6-0. De Zwitser was duidelijk gebrand op revanche na zijn moeizame achtste finale tegen Berdych. Federer en Roddick kruisen vrijdag de degens.