thumbnail: null
thumbnail: null

Nederland wil België-route voor buitenlandse vrouwen dicht

De Nederlandse politiek is het grondig zat dat buitenlandse vrouwen probleemloos naar Nederland worden gehaald via België of Duitsland. De zogenaamde 'België-route' moet snel dicht.

ghouben

De Tweede Kamer is het zat dat steeds meer mannen de strenge Nederlanse regels voor gezinsmigratie via België of Duitsland omzeilen. Een Kamermeerderheid van CDA, VVD, SP, PVV en Rita Verdonk (foto) roept staatssecretaris voor justitie Albayrak dinsdag op eindelijk in te grijpen tegen het omzeilen van de strenge regels voor gezinshereniging. Ze vinden dat het te lang duurt eer die sluiproute voor partners uit ondermeer Marokko en Turkije wordt gedicht.

"Misbruik ontzettend groot"

Dinsdag is er een spoeddebat met Albayrak (PvdA) over het misbruik van de Europese regelgeving. „Het misbruik is ontzettend groot. Het kan toch niet zo zijn dat Marokkanen die via andere EU-landen binnenkomen, niet eens meer hoeven in te burgeren. De staatssecretaris moet eindelijk eens actie ondernemen”, aldus kamerlid Sietse Fritsma (PVV) in De Telegraaf.

Zelfde verplichtingen

De meeste Nederlandse politici vinden dat in Europa dezelfde verplichtingen moeten worden opgelegd. De zaak sleept volgens hen al veel te lang aan. Staatssecretaris Albayrak laat momenteel onderzoeken hoe groot het probleem echt is.

Meer over Nederland