Opnieuw gaslek in Jaminéstraat

De buurtbewoners van de Jaminéstraat werden maandag alweer geconfronteerd met een gaslek. Dit was al het vierde keer in evenveel weken.

De sterke gasgeur werd rond 14.00 uur opgemerkt ter hoogte van het voetpad, vlak vóór het spoorwegviaduct. Dat is amper enkele meters hogerop dan het vorige lek ter hoogte van het kapsalon van Jef Schoefs. De brandweer en politie kwamen massaal ter plaatse. Er werd niemand geëvacueerd. De voetgangers mochten enkel langs het linkervoetpad onder het viaduct door. De arbeiders van Infrax hadden veel moeite om het lek te lokaliseren. De leidingen liggen er vlak onder een aansluitingsput van Belgacom.

Het voorval zorgde voor een grote verkeerschaos tijdens het spitsuur. Rond 16.00 uur was de volledige ringlaan verzadigd. Afdelingshoofd Andy Dams van Infrax kwam een kijkje nemen: “Het is blijkbaar een minuscuul lek dat moeilijk op te sporen is. Dat het in deze straat zo vaak voorkomt, kan louter toeval zijn. Hier liggen twee gasleidingen naast elkaar in de grond: een midden druk en een lage druk. We gaan voorlopig de druk van de leiding aflaten. Infrax is bezig met een dossier voor een definitieve oplossing voor deze straat.”

DiRo

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio