Hasselt stelt herwerkte bedrijfsbelasting voor

Hasselt stelt vandaag op een persconferentie een aanpassing voor van het belastingreglement op bedrijfsoppervlakte dat vorige week heel wat stof deed opwaaien.

Toen steigerden vooral de grote Hasseltse horecazaken buiten de Kleine Ring omdat ze grote bedragen moesten ophoesten. Raar was dat Unizo eerst stelde het plan goedgekeurd te hebben, dat later op een persconferentie ontkrachtte en gisteren dan nog eens in een brief aan Hasseltse zelfstandigen stelde dat de stad, op vraag van Unizo, het belastingreglement weer heeft ingetrokken en zal aanpassen.

De brief was gedateerd op 22 januari, vorige donderdag dus. En dat terwijl de verschillende Hasseltse politieke families gisteren nog druk onderhandelden over een aanpassing. “Tja, de onderhandelingen schoten vorige week al goed op zodat wij meenden deze brief te kunnen versturen”, reageert Unizo-directeur Joël Stockmans. “Of we uitleg kunnen geven? Nee, vandaag nog niet. Dinsdag volgt een persconferentie.”

De brief laat ook uitschijnen dat de stad al heeft laten weten bereid te zijn om toegevingen te doen. “Toegevingen? Wij doen toegevingen aan de zowat 20 grote horecazaken buiten de Grote Ring, die terecht opmerkingen hebben gegeven en waar de commotie ook rond is ontstaan. Er komt echter geen enkele toegeving aan de meer dan 6.000 anderen”, reageren burgemeester Herman Reynders en schepen Valerie Del Re op de Unizo-brief.

“We gaan wellicht dinsdag al uit de doeken doen welke aanpassingen we doorvoeren en voor de rest gaan we het nieuwe belastingreglement nog eens verduidelijken. Dan zal snel blijken dat sommigen te snel conclusies getrokken hebben. Bovendien willen we dit keer een akkoord waarvan niemand nog kan zeggen dat ze van niks wisten. Alle meerderheidspartijen en de verschillende belangengroepen voor ondernemers zullen nu duidelijk ‘ja’ moeten zeggen.”

DJ

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio