Zandzuiger van 18 ton schuift van vrachtwagen in Maaseik

Maandagochtend rond 8.30 uur is een booster of zandzuiger, die ingezet wordt voor de herinrichting van grindgebieden in het Maasland, van een dieplader geschoven.

p>Het ongeval deed zich voor toen de vrachtwagen, komende van Dilsen-Stokkem, de bocht nam en de Ringlaan in Maaseik opdraaide. Op dat ogenblik scheurden de zware verankeringen van de booster en schoof de 18 ton zware machine met motor en buizen van de oplegger.De booster kwam op de rijvakken van de Ringlaan terecht. Er werd een grote mammoetkraan gehuurd in Nederland om de booster op te tillen.

Zandzuigers liggen op watervlakken van grindgebieden. Ze zuigen zand op en spuiten dat meters ver via een buizensysteem weer weg en kunnen op die manier grote gebieden terug opvullen. De zandzuiger was op weg van een grindgebied naar een firma om een grote onderhoudsbeurt te ondergaan. Hoe groot de schade aan de zandzuiger is, moet nog worden vastgesteld.

Door het ongeval werd de Ringlaan in de richting van Nederland voor alle verkeer afgesloten. Het verkeer moest via het centrum van Maaseik een omleiding volgen. Dat zorgde voor filevorming vanaf de Maastrichtersteenweg. Rond de middag werd de booster van de Ringlaan weer op de vrachtwagen geplaatst en kon het verkeer weer normaal verlopen.

MMD

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio