“Elke week puzzelen”

Trainer François Schroven hoeft niet lang naar de oorzaak te zoeken. “Ik mis al het hele seizoen vijf, zes man”, klaagt hij.

“Ik denk niet dat we al twee matchen hebben gespeeld met dezelfde ploeg. Als je elke week weer moet puzzelen om elf fitte spelers op het terrein te krijgen, is het onbegonnen werk.”

Schroven kan sinds enkele weken wel opnieuw een beroep doen op zijn eerste doelman, Bart Heylen. Ook hij was lange tijd out met een gescheurde achillespees. “Normaal gezien zou ik als veldspeler aan het seizoen begonnen zijn”, zegt hij. “Maar op verzoek van onze eerste trainer, die me nog kende van mijn periode bij Gerhees, ben ik in de goal gaan staan, net omwille van dat blessureleed. Het is natuurlijk niet plezant als je tien goals moet slikken. Het is nochtans bijzonder lang geleden dat ik me nog eens tien keer moest omdraaien. Dit seizoen zit dan ook alles tegen wat er tegen kan zitten.”

Trainer Schroven ziet echter licht in de duisternis. “ We hebben een speler in de top vijf staan van de topschutters”, zo stelt hij vast. “Dat wil toch zeggen dat we niet elke match proberen van de schade te beperken maar dat we positief ingesteld zijn en ons spel blijven spelen. Dat is toch hoopvol voor de verdere toekomst”, mijmert de Uniontrainer.

KrTh

(4A) heeft als eerste ploeg in de provincie de twijfelachtige eer meer dan honderd tegendoelpunten te tellen. De zware 0-10-nederlaag tegen Sparta Lille bracht de teller zondagavond op 101. Een gemiddelde van 5 doelpunten per wedstrijd.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio