“Altijd mijn best gedaan”

Herk FC lijkt goed op weg om korte metten te maken met het degradatiespook. Tegen lotgenoot Lindelhoeven zette rood-groen een droge 3-0 neer, goed voor de derde opeenvolgende zege. Niels Byloos scoorde al in de aanvangsminuut. Idealer kon niet.

Dat Byloos kan voetballen hoeft geen betoog. “Hij is een geweldige shotter”, evalueert trainer Meykens de 23-jarige Houthalenaar. “Hij is technisch sterk, maar zijn spel moet ook renderen.”

Als miniem trok Byloos één jaar van Sp. Houthalen naar Geel en daarna verkaste hij tot z’n negentiende naar MVV, waar hij regelmatig op de bank zat en een zestal keren mocht invallen.

“En dan volgden Tongeren, Spouwen-Mopertingen en Wellen”, zegt Byloos. “Telkens voor één seizoen. Soms stond ik in de basis, dan weer niet. Een vaste waarde ben ik nergens geworden. Hoe dat komt, weet ik niet.”

Ook bij Herk heeft Byloos het niet gemakkelijk gehad om zich in de ploeg te knokken. “In de voorbereiding stond ik in de ploeg. Dan weer niet, nu weer wel. Ik ben geblesseerd geweest aan het oog en ziek geweest. Dat heeft meegespeeld. Mijn beste plaats is centraal op het middenveld, maar daarvoor komen bij Herk veel spelers in aanmerking.”

Of hij nu een vaste waarde is geworden, weet Byloos niet. Waar hij minder aan twijfelt is dat Herk zich gaat redden. “We hebben de laatste weken mooie stappen gezet in de goede richting.”

Zondag trekt Byloos naar z’n ex-club Wellen, waar zijn naam slechts sporadisch opdook bij de eerste ploeg. “Ik heb ook daar mijn best gedaan. ’t Was de keuze van de trainer. Of ik me nu speciaal wil tonen? Ik ga de match niet anders aanpakken, maar spelen tegen je vorige club motiveert natuurlijk extra. We zijn niet kansloos in Wellen. In de heenmatch waren we dat ook niet, al hebben we met 0-1 verloren.”

Jos CASTERMANS

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio